KNX Produkter

Om du bygger nytt så varför bygga in gammal teknik?

Med en KNX anläggning så tar du din fastighet in i 2000-talet med påföljden att energiförbrukningen minskar och komforten ökar. Det handlar om att kunna låta en funktion styra en annan för att få flera saker att hända samtidigt. Det handlar också om att integrera fastighetens alla system så som belysning, kraft, värme, kyla, solskydd, ventilation, larm till ett system. Ett system som skräddarsys för din fastighet och dina behov för bästa komfort och drifts ekonomi.

Läs mer...


Med allt integrerat i ett och samma system får du en bra kontroll över din fastighet

Det smarta huset ger dig möjlighet att enkelt kontrollera ventilation, värme, kyla och belysning. Du kan även styra fastigheten på distans genom att koppla upp dig via mobiltelefon eller Internet.
 

En billigare elräkning

Genom att individuellt styra temperaturen i varje rum kan du exempelvis när huset står tomt eller under nattetid sänka temperaturen. På så vis håller du nere energiförbrukningen vilket både sparar energi och pengar.
 

Ett säkert hem är ett tryggt hem

Hur ofta funderar du när du sitter i bilen på väg till jobbet, 'stängde jag verkligen av espresso maskinen?' och 'Drog jag verkligen ur strykjärnet?' med påföljden att åka hem igen för att kolla. Med ett Smart hus slipper du fundera, genom att ha en ”borta knapp” ser du till att alla strömförbrukande apparater/uttag blir strömlösa när du åker hemifrån. Detta samtidigt som belysningen släcks och temperaturen sänks för att spara energi. För att minska risken för inbrott kan man dessutom integrera larm och göra en ”hemmasimulering” som tänder och släcker lampor precis som du vore hemma.
 

Scenarion för ökad Komfort

Ett tryck på scenario knappen och allt blir som du vill: Belysningen över matbordet tänds långsamt och fönsterlamporna dimras upp samtidigt sänks belysningen ovanför bänken, När ljusnivån är den rätta är det dags att sätta sig till bords för att avnjuta en stämningsfull middag. Senare på kvällen när det är dags att titta på film så räcker det med en enda knapptryckning så dimras ljuset ner, gardinerna för fönstren dras ingen och hemmabion startar. Enkelt och bekvämt!

 

Hager Bryt-/Dimmeraktor 3 utgångar 1-10V

Bryt-/Dimmeraktor tebis TX/KNX, 3 utgångar 1-10V med potentialfria slutande kontakter
2,144 kr

Hager Markisaktor 8 utgångar 230V

Markisaktor 8-kanaler 230V för KNX. För KNX och ETS-programmering. Bredd: 6 moduler.
4,334 kr

Hager Ställdon

Hager Ställdon easy-KNX för vattenradiatorer med inbyggd termostat. Montage direkt på radiatorventil.
Call for pricing

ABB Back-up Batteri

ABB Blyackumulatorer KNX, back-up batteri
From 619 kr

ABB Batterimodul

AM/S12.1 används tillsammans med SU/S 30.640.1 för att kunna försörja KNX- bussen vid ett strömavbrott.
1,691 kr

ABB Binäringång 4-kanaler

Binäringångar för rumskontroller. 4-kanals binäringångar för montering i rumscontrollerbox . Finns i 3 olika utförande , 115-230 V AC/DC-signal , 12/24 V AC/DC-signal och potentialfria kontakter.
From 1,595 kr

ABB Bryt/dimmeraktor 2 kanaler 16A

Bryt/dimmeraktor 2 kanaler, 4 moduler, 1-10 V, 230 V, 50 Hz, 16 A, Handmanövrering.
2,873 kr

ABB Bryt/dimmeraktor 4 kanaler 16A

Bryt/dimmeraktor 4 kanaler, 6 moduler, 1-10 V, 230 V, 50 Hz, 16 A, Handmanövrering.
4,460 kr

ABB Bryt/dimmeraktor 8 kanaler 16A

Bryt/dimmeraktor 8 kanaler, 8 moduler, 1-10 V, 230 V, 50 Hz, 16 A, Handmanövrering.
7,837 kr

ABB Brytaktor 6A 2 kanaler

Brytaktor för 16A potentialfria kontakter.
974 kr

ABB Bussanslutningsklämmor

Bussanslutningsklämma för skruvlös anslutning av busskabel till olika buss-deltagare. Klämman levereras parvis, anslutning max 4 ledare per klämma.
From 15 kr