Close
(0)
Du har inga artiklar i din kundvagn.
Sök
Filters

Maxel

MAXEL BELYSNING AB

Maxel grundades 1933 av eldsjälen och uppfinnaren Max Laser. Max Laser, var en framstående produktutvecklare som lanserade en mängd världspatent med sina nyskapande lösningar för armaturer och ljuskällor. Max var en eldsjäl som brann för belysning och ständigt förbättrade företagets produkter.

Från rötterna i 30-talets svenska funktionalism - där konsumentnytta innebar hög kvalitet, funktion och god design - via 80- och 90-talets tekniska utveckling till dagens miljövänliga belysningslösningar som borgar för en ljusare tillvaro för alla, även i framtiden, har Maxel varit med.

Max´s son Kai Laser började jobba i företaget 1973. Under Kai´s ledning utvecklas företaget till att bli en av landets ledande aktörer inom professionella belysningssystem. Kai inleder i början av 90-talet ett samarbete med svenska elgrossister och fram till 2005 tredubblas omsättningen, tack vare Kai´s kompromisslösa engagemang till företaget.

Idag drivs Maxel av Max sonson Mattias Laser. Maxel är ett av Sveriges äldsta och ledande företag inom belysning. 82 år och 3 generationer Laser senare genomsyras företaget fortfarande av Max Lasers passion, uppfinningsrikedom och kompromisslösa känsla för kvalitet.

Visa som Grid List
Sortera efter
Visa per sida

Maxel Alcatraz 9610 Marco

Maxel Alcatraz är till för den vanliga kalljuslampan. Ljuskällan är placerad djupt in i armaturhuset, vilket minskar risken för direkt bländning. Går att komplettera med IP44-glas, endast 35W.
Från 292 kr

Maxel Anfield Skenspot

Maxel Anfield är en skenspot med inbyggt drivdon för 230 volt i en serie väldesignade spotlights. Finns i svart och silver (aluminium)
Från 632 kr

Maxel Aqua Downlight

Maxel Aqua är en downlight för stiftlampa med lågt inbyggnadsdjup. En användbar modell när det inte finns så mycket plats i undertaket.
Från 219 kr

Maxel Attica Downlight

Maxel Attica är en välavbländad armatur för stiftlampa, där ljuskällan sitter högt upp i armaturhuset. Finns i flera olika färger.
Från 279 kr

Maxel Beamy Wall

Maxel Beamy är en helgjuten armatur för utomhusbruk.
Från 1 690 kr

Maxel Bronx

Maxel Bronx är en stilsäker och väl avbländad downlight med bajonettfäste för enkelt byte av ljuskälla.
Från 196 kr

Maxel Brooklyn

Maxel Brooklyn är en stilsäker och väl avbländad downlight med bajonettfäste för enkelt byte av ljuskälla. Armaturens IP-klassningen för att den passar utmärkt i badrum.
Från 247 kr

Maxel Chelsea

Maxel Chelsea är en mindre skenspot för 230 volt halogen i en hel serie väldesignade spotlights.
Från 337 kr

Maxel Daytona

Maxel Daytona är en konstruktionsmässigt fulländad downligt som är väl avbländad. Passar såväl i hem som i offentlig miljö.

Maxel Frontglas Alcatraz/Attica

Maxel Frontglas, tillbehör till Alcatraz och Attica. Med detta skyddsglas uppfyller armaturen skyddslklass IP44 för våtutrymmen.
48 kr

Maxel Gimbal

Maxel Gimbal är en downlight med spektakulär design som kan ställas i 80 graderas vinkel och vridas 355 grader.
Från 187 kr

Maxel Greenwich

Greenwich är en mindre skenspot med inbyggt drivdon för 230 volt metallhalogen i en serie väldesignade spotlights. Armaturen är försedd med en 3-fas universaladaptor.
Från 2 375 kr